Familieterapi

Familieterapi, familierådgivning og et familiecheck har alle en problemløsende og en forebyggende effekt.

Familien er det sted, hvor vi lærer allermest om os selv. Det er her vi først får erfaringer med at være en del af et fællesskab eller ikke føle at vi er det. Ingen af os vokser op under perfekte forhold og ingen forældre er fejlfri. Nogle mennesker går videre ind i voksenlivet med nogle få følelsesmæssige knubs. Mens andre helt fra barndommen har oplevet alvorlige svigt og traumer, som længe kan ligge hen i det ubevidste og måske først aktiveres senere hen i livet f. eks ved større livsændringer både glædelige begivenheder eller tab.

Vi bringer alle tilknytningsmønstre og vaner med os ind i nye relationer eksempelvis parforholdet. Også dem vi troede vi havde parkeret. Derfor er det oftest netop i vores relation til vores partner, at vi møder de største udfordringer, men samtidig finder vi også vores største vækstpotentiale her.
I dag er der masser af bud på hvordan vi skal leve, opdrage vores børn, opnå sunde relationer og leve det gode liv. Mange kæmper for at få det hele til at gå op i en højere enhed og mange par bryder med hinanden og går hver til sit ofte med delebørn til følge. Der opstår mange nye familieformer i disse år og barrierer bliver langsomt brudt ned og danner grobund for mere fællesskabstænkning ovenpå en længerevarende tidsbølge, hvor individualiteten har været sat i højsædet. Forældrerollen er altså fortsat under pres.

Sådan foregår en familiesamtale

Jeg sætter rammen for en åben, ærlig og værdig dialog. Sammen med Jer er jeg nysgerrig på, hvad der er på spil i familien. I får mit faglige perspektiv på situationen og en større afklaring omkring de faktuelle og relationelle problemstillinger I står med. Det skaber et afsæt til at gå i gang med at skabe de ændringer I finder nødvendige i jeres familie. I er velkomne i alle aldre og hver får en stol i kredsen ved samtalens start. Det er de voksne, som har ansvaret for trivslen i familien og selvfølgelig også for, i samarbejde med mig, at finde løsninger og tage ansvar for at komme videre og ud af de aktuelle forviklinger. Ved samtalen start laves en klar fælles aftale om hvad samtalen skal have fokus op denne gang.

Rådgivning kan suppleres med familieterapi hvor der arbejdes med konflikter og forviklinger på et dybere og mere eksistentielt niveau.

Individuel terapi

I et terapeutisk samtaleforløb hos mig, støttes du i at skabe balance mellem dine tanker, følelser, kropslige signaler og dine handlinger. Det kan foregå udelukkende som samtale, hvor du får kredset det ind som forstyrrer dig og bringer dig ud af balance. Jeg støtter dig på forskellige måder, så du kan finde frem til de rigtige løsninger og svar for dig, dem som kan bringe din hen et roligere sted, hvor du igen har overblikket. Se mere under psykoterapi. Samtaler kan med god effekt kombineres med familie- eller systemisk opstilling.

Gode grunde til at tage kontakt

R

Over 25 års erfaring med personlig vejledning

R

Nærvær og indlevelse

R

Finde skjulte resourcer i forviklingerne

At se på sin familie med kærlige øjne

Det kan være en god ide at starte med et familiecheck. Her kommer I på skift til orde og det giver et godt billede af den enkeltes trivsel i familien. Børnene føler de bliver taget alvorligt, mærker at der er hjælp til mor og far og at der samtidig er en der kan holde rammen for familiens dialog. Er de voksne åbne og ærlige vil det altid resultere i, at børnene også fortæller hvordan de egentlig har det og hvad de længes efter.

Børn ønsker at samarbejde og vil ofte blive symptombærere, når noget i familiedynamikken trænger til justering. De synliggør med andre ord problematikken og ønsker dybest set at hjælpe, selvom det kan give sig udtryk på mange forskellige og spejlvendte måder.

Familieterapeuten kan være behjælpelig med at oversætte barnets adfærd og på den måde styrke selvværdet for hele familien og ikke mindst de kærlige bånd og anerkendelsen af at være forskellige og have vidt forskellige behov og at det er helt okay.

Hvis I er afklarede omkring hvad I ønsker at arbejde med kan familierådgivning være en anden mulighed. Jeg kan gennem et forløb, støtte dig eller Jer som par, enlig forsørger, dele-, kerne- eller storfamilie.

Hvor der er flere mennesker samlet er der altid forskellige behov og herved opstår helt naturligt konflikter. Hvordan tackles uenighederne og hvordan I får talt om de svære emner? Måske er I holdt helt op med at tale sammen? I kan have haft udfordringer længe og griber det sidste halmstrå, at tale med en professionel. Det kan også være I har en akut on enkeltstående problemstilling og ønsker at vejledning i forhold til den.

En del familier vælger at bruge samtalerne forebyggende, til at tage en konflikt i sin spæde opstart, som en fast investering i familielivet nogle gange om året.

Hvordan foregår en familiesamtale?

Jeg sætter rammen for en åben dialog, lytter nøje til Jer og sammen vil vi være undersøgende på hvad der er på spil imellem Jer. I får løbende mit faglige perspektiv på situationen og på den måde skabes der en større afklaring omkring de faktuelle og relationelle problemstillinger I står midt i. Ofte kan alene det at tale åbent om det svære løsne meget op.Og så kan vi gå i gang med at tale om de ændringer I finder nødvendige.

I er velkomne i alle aldre og får tildelt en stol ved samtalens start. Det er de voksne, som har ansvaret for trivslen i familien og selvfølgelig også for, i samarbejde med mig, at finde løsninger og tage ansvar for at komme videre ud af de aktuelle forviklinger. Børnene kan rejse sig hvis de ikke ønsker at være med i samtalen, men bliver i lokalet.

Ved samtalens start laves en klar fælles aftale om hvad samtalen skal have fokus op denne gang. Resultatet er oftest stor lettelse, større handlekraft, øget selvværd og kærligt nærvær i familien. Ofte er løsningerne ret enkle at gå til, men også meget vigtige af have fundet frem til. Anerkendelse af hinandens forskelligheder er af stor værdi. Det starter med virkelig at lytte til hinanden.

Rådgivning kan suppleres med familieterapi hvor der arbejdes med konflikter og forviklinger på et dybere og mere eksistentielt niveau.

>> Se priser for min hjælp til familier på denne side.

Kontakt mig for tidsbestilling eller spørgsmål.

Jeg besvarer mails inden for 24 timer.
Husk at afbestille din tid mindst 24 timer før

  25 65 62 56

Bemærk: Er jeg optaget, kan du skrive en besked med navn og telefonnummer,så kommer vi hurtigere i kontakt.

Adresser

Østbanegade 13, 2100 København Ø
(find vej)

Struenseegade 13A, 1, 2200 Kbh N

(find vej)

Nyheder på sociale medier

Kontakt

Benedicte Helgason
CVR 25950348
Mobilepay: 24909
Bank: 3409-11922457

 25 65 62 56
(Læg gerne besked)

  be@pranapictures.dk

Psykoterapi

Har du prøvet “alt” eller er det første gang du søger hjælp i en svær livssituation?
I begge tilfælde, så er du velkommen til at kontakte Psykoterapeut Benedicte Helgason

Ved den indledende telefonsamtale får du en fornemmelse af, om du vil kunne få det forventede udbytte og jeg vil samtidig vurdere om jeg vil kunne vejlede dig der hvor du står.